Иран – Пост и молитва за пастор Юсуф Надархани

Източник: VOM

Псалм 94:20-22

Ще има ли съюз с Тебе седалището на беззаконието, което узаконява злото? Те се опълчват против живота на праведния и осъждат невинна кръв. Но Господ е високата моя кула, и Бог мой е канара, при която прибягвам. 


Юсуф Надархани остава в затвора в Ращ, със смъртна присъда за вероотстъпничество. По данни на Present Truth Ministries, съда е определил датата 25 септември за преразглеждане на неговото дело. Местния съд ще разгледа дали Юсуф е практикувал мюсюлманство от времето, когато е бил на 15 години до неговата 19 годишна възраст, когато става Християнин. След разглеждане на случая от съда от по-ниска инстанция, делото ще бъде отнесено обратно до Върховния съд за окончателно решение.
   
В други дела, Бехнам Ирани остава в затвора в Карай, а пет други християни скоро бяха  изпратени в затвор с едногодишни присъди в Шираз. Тези присъди са част от кампанията на Иранското правителството за прочистване на държавата от християните. Много от местните духовници на държавна издръжка са правили изявления по време на своите религиозни служби насърчавайки полицията да направи повече за изкореняване на християнството от Иран.  
     
Present Truth Ministries приканва всички вярващи да се присъединят към тях на 24 септември, обявен за ден на пост и молитва за пастор Юсуф Надархани.

Нека да коленичим пред трона на благодатта и на 24 септември да издигнем нашите застъпнически молитви към Бог за пастор Юсуф Надархани. Молете се да му бъде показана милост от страна на съдиите от Иранския върховен съд. Молете се също и за неговата съпруга и децата му.

Няма коментари: