Иран – Пастор Юсуф Надархани отказа да се отрече, изправен е пред екзекуция

Източници: VOM Canada, Compass Direct, Present Truth Ministries, Christian Solidarity Worldwide



Пастор Юсуф Надархани, Ирански пастор осъден на смърт за вероотстъпничество през септември 2010, отказа да се отрече от вярата си в Исус Христос по време на четирите изслушвания в съда от 25 до 28 септември. Сега той е изправен пред предстояща смъртна присъда, която се очаква да бъде издадена в седем дневен срок. “Те вероятно няма да го убият днес, но могат да го направят по всяко време, когато пожелаят,“ казва един от източниците. “Понякога в Иран те се обаждат на семейството и предават мъртвото тяло заедно със смъртната присъда.“
През юли, Върховния съд даде инструкции на Революционния трибунал на област Гилан да преразгледа случаят на Юсуф за да удостовери дали той преди това е практикувал мюсюлманство. По време на последните изслушвания, съдът в Ращ постанови, че пастор Юсуф не е бил практикуващ мюсюлманин преди да стане християнин, но остава виновен за вероотстъпничество поради мюсюлманското му потекло.

Умоляваме ви да се молите за постоянна сила и благодат за пастор Юсуф. Молете се всички обвинения срещу него да бъдат свалени. Молете се пастор Юсуф да приеме от Бога слово, което да предаде на обвиняващите го власти, когато застане пред тях (Матей 10:19). Молете се властите в Иран да постъпят справедливо в това дело.

Източник от Иран сподели, че е изключително важно чуждестранните правителства да започнат дипломатически преговори с Иранските власти по случая с Надархани, добавяйки, че опасното положение на Юсуф може да се облекчи при такава намеса.
Към момента случаят с пастор Юсуф Надархани се отразява от водещи информационни агенции, сред които CNN и Fox News, както и от Американската комисия за международна религиозна свобода (USCIRF).

Няма коментари: