Иран – Вярващи са осъдени на затвор

Източник: VOM, Elam Ministries

2 Коринтяни 4:16-18

Затова ние не се обезсърчаваме; но ако и да тлее външният наш човек, пак вътрешният всеки ден се подновява. Защото нашата привременна лека скръб произвежда все повече и повече една вечна тежина на слава за нас, които не гледаме на видимите, но на невидимите; защото видимите са временни, а невидимите вечни.

Петима християни, които са били освободени под гаранция преди повече от една година са  осъдени на затвор. Бехруз Садех Ханджани, Парвиз Халай, Мехди Форутан, Мохамед Билиад и Назли Макариан са били арестувани в началото на 2010, но са пуснати под гаранция с висяща присъда. Миналата седмица, на петимата им е било наредено да се яват в съда в град Шираз за да започне изпълнението на едногодишната им присъда за застрашаване сигурността на републиката. Една от вярващите, Назли Макариан е бременна; ако властите я накарат да излежи цялата си присъда, детето й ще се роди в затвор.
Молете се за тези петима вярващи, които са осъдени да прекарат една година в затвора. Молете се Бог да им даде сили и издържливост.  Молете се също християните в Иран да имат свръхестествена любов към властите и да бъдат верни свидетели на Божията благодат.  



Няма коментари: