Китай – Лидери на църква са освободени

Източник:  VOM Canada, CHINAaid


Няколко от лидерите на домашната църква Линфен-Фушан (Linfen-Fushan house church) в провинция Шанхай, Китай са били освободени след задържане. Освободените са част от арестуваните по време на богослужение Християни след проведената през септември 2009 полицейска акция. По време на тази акция повече от 30 вярващи биват сериозно ранени и 17 сгради са били разрушени.
Три жени – Гао Фуин, Зхао Гуоаи и Йанг Хонгзхен – са били освободени, заедно с Християнина Ли Шуангпин. Йанг Кайзхен, която също е била затворена с жените, е била освободена по-рано по здравословни причини. Всичките тези пет лидери на църквата са били изложени на физически и умствени мъчения докато са били държани в трудови лагери.
Освободените Християни споделят, “Ние искрено умоляваме всички наши братя и сестри по света да се молят за църква Линфен .... В същото време, ние молим братята и сестрите да помнят в молитвите си лидерите на Линфен, които все още страдат в затвора: Братята Хиао Гуанг, Йанг Хуан и Сиу Джиахинг, както и сестрите Йанг Ронгли и Зханг Хуамей. Дано Бог подбуди властите да ги освободят, колкото се може по-рано, за да могат да се върнат при семействата си. Ние, които бяхме освободени, изразяваме нашите най-искрени благодарности към братята и сестрите по-целия свят, които бяха загрижени за нас и които ни помагат. Дано Бог да запомни вашите молитви и всичко което правите."
Слава на Бога за освобождението на тези Християни. Да се молим Господ да изцели техните сърца и тела. Да се молим останалите задържани скоро да бъдат освободени. Да се молим също, тези които потискат Християните в Китай да преживеят покаяние и спасение, така както Павел го преживя в Деяния 9:1-19.

Няма коментари: