Лаос – Вяра като на деца

Източник: VOM

Лука 18:16,17

Но Исус ги повика и рече: Оставете дечицата да дойдат при Мене и не ги възпирайте; защото на такива е Божието царство. Истина ви казвам: Който не приеме, като детенце, Божието царство, той никак няма да влезе в него.

На 11 сираци от северен Лаос им е упражняван натиск от директора на приюта за сираци за да спрат да посещават местната църква. Ако не се подчинят, на децата може да им се наложи да напуснат сиропиталището, твърди източник на VOM.  
След посещението на местна църква и приемайки Христос, едно от сирачетата споделя благата вест с неговите другари. Скоро след това, 10 други сирачета се обръщат към Христос и започват редовно да посещават църквата. Когато директорът разбира за духовното им обръщане, няколко пъти принуждава децата да спрат да посещават църквата, споделя източника на служението Гласът на мъчениците. 
След като принудата не дава резултат, на 19 август, директорът извиква децата в офиса си. Предупреждава ги, че ако не спрат да посещават църквата ще си понесат последствията.   
Седем от децата обещават, че ще спрат да посещават църквата, като нито едно от тях не се отрича от вярата си. Останалите четири деца продължават да посещават църквата, като отказват да се подадат на натиска. Молете се Бог да защити тези сираци, които разчитат изцяло на държавната поддръжка.



Няма коментари: