Иран - Ден първи от процеса на пастор Юсуф Надархани

Източник: Present Truth Ministries


Първия ден от процеса започна с искане от страна на съдиите в местния съд, пастор Юсуф Надархани да се отрече от вярата си в Христос и да се върне към Исляма.  Това е странна мярка от страна на съдиите; тяхната задача е да изслушат двете страни по делото, а не да изискват подобни действия. Пастор Юсуф е отхвърлил предложението им да се отрече от вярата си, а неговия адвокат г-н Дадхах е изразил ясно, че тяхното искане е незаконно съгласно Иранското и международно законодателство. Според Ислямското право, не може да има принудително приемане на вярата. (Коран 2:256) Тъй като, този аргумент е действителен, той поставя г-н Дадхах в голяма опасност опровергавайки начина, по който местните духовни лидери тълкуват Исляма.
Приканваме ви да продължите да се молите за Юсуф. Можете да поискате от местните медийни агенции да отразяват това дело.  Обадете им се и заявете, че проявявате интерес към този случай. Добре е да се използват всички възможни средства на наше разположение за да се разобличи тази неправда.
Молете се също за безопасността на пастор Юсуф, неговия адвокат, семейството му, и  всички които са въвлечени в отразяването на това дело. Подобно на случая с Хаик Ховсепиан Мер, тези които се застъпват за такива дела могат да бъдат в голяма опасност. Молете се Бог да ги пази, да им дава сили и смелост да продължат да правят това, което Бог ги е призовал.  


Няма коментари: