Иран - Съдът е определил пастор Юсуф за вероотстъпник и му е наложил да се отрече от вярата си

Източник: Present Truth Ministries


Единадесети състав на областният съд в Гилан е определил, че Юсуф Надархани има ислямско потекло и по тази причина той трябва да се отрече от вярата си в Исус Христос. Съдиите потвърждават предишното решение на 27 състав на Върховния съд в Кум.
Когато съдиите са го призовали да се разкае, Юсуф е заявил, „Да се разкая означава да се върна. Към какво да се върна? Към богохулството, което имах преди да се обрна към Христос ли?“ Съдиите са отговорили, „Към религията на твоите предци, исляма.“ На което Юсуф е отговорил, „Не мога.“
Юсуф ще застане пред съда за две допълнителни изслушвания на 27 и 28 септември с единствената цел да се отрече от вярата си. Съгласно временно ратифицирания от парламента закон, Областният съд може, както да препрати делото за преразглеждане във Върховния съд, така и да постанови екзекуция след края на процеса в четвъртък. 
Този закон предписва какво трябва да бъде направено с вероотстъпниците в зависимост от вида на извършената измяна. Раздел 6-225 гласи, „когато родителите на мъж или жена са мюсюлмани от момента в който са се опитали да имат дете, и когато той или тя се обърне към друга религия без да твърди, че е мюсюлманин, той или тя е народен изменник.“ Раздел 8-225 описва процедурата за отнасяне с народен изменник, „смъртна присъда е наказанието за народен изменник, но след като присъдата се произнесе, на него или нея ще бъде наложено да се разкае за това, което той или тя е извършил, и ако той откаже да се разкае, ще бъде убит.“
Молим ви да продължите да се молите за Юсуф. В основата си този процес цели да разклати не само неговата вяра, но и на останалите християни в Иран. Да се застъпим в обща молитва в името на Исус Христос. Молете се Бог да промени сърцата на съдиите и да ги доведе до спасителната вяра. Помнете, че за Бога няма невъзможни неща.


Няма коментари: