Индонезия: Затварят църква и арестуват пастор

Източник: VOM, Kabar Gereja


Пасторът на Индонезийска църква, основана преди около четвърт век е бил арестуван, по обвинение, че е принуждавал хора насила да посещават църквата. Той може да лежи до 3 месеца в затвора по повдигнатите срещу него обвинения.


Църквата в която е проповядвал е била затворена. Длъжностни лица са заявили, че Индонезийската петдесятна църква в Сумеданг е използвала незаконно разрешително за строителството на сградата.  Властите по-рано са искали църквата да преустанови провеждането на своите християнски богослужения и да ги премести в сграда принадлежаща на Института по публична администрация (ИПА). Индонезийска християнска организация е заявила, че ИПА няма капацитет за повече членове на затворени църкви, тъй като над 14 църкви вече се възползвали от услугите й. По данни на Jakarta Christian Communication Forum, само тази година, над 30 църкви са били затворени или опожарени в Индонезия.

Молете се нашите братя и сестри в Индонезия да намират начини да се покланят на Христос, въпреки затварянето на църквовни сгради и арестите на техните пастири. Молете се Бог да преумножи вярата и любовта на Неговите преследвани последователи в Индонезия. Молете се тази църква да бъде отново отворена, а пасторът й освободен.

За да научите повече за преследваната църква в Индонезия посетете: www.persecution.net/indonesia.htm
 

 

Няма коментари: