Мексико: Евангелски християни са изгонени от селището им

Източник: The Voice of the Martyrs, Worthy Network News Services


Филипяни 3:7,8

Но това, което беше за мене придобивка, като загуба го счетох за Христа. А още всичко считам като загуба заради това превъзходно нещо - познаването на моя Господ Христос Исус, за Когото изгубих всичко и считам всичко за измет, само Христа да придобия.


Над 70 евангелски християни са останали без покрив след като са били изгонени от тяхното селище Сан Рафаел, община Тланалапа, където местното население самоопределящо се като католоци, многократно ги е заплашвало с “разпъване на кръст или линчуване“. Водачите на местните католици, секта която смесва римокатолицизма със спиритуализъм, са накарали 50 протестантски семейства да напуснат селището в щата Пуебла до 12 септември, като на някой от тях е било разрешено да останат с условието да провеждат богослуженията си извън населеното място. Представителят на общината, Роберто Солана Пинеда е споделил пред медиийната агенция Ла Джорнада, че “Местните власти са взели решение евангелски вярващи, които не са жители на общината да напуснат, тъй като управата на щата не може да гарантира тяхната безопасност.“ Мексиканската медийна агенция допълва, че кметът не е спрял експулсирането поради страх, че може да бъде отстранен от власт. Няколко от жителите са споделили пред репортерите, че съжаляват за това, че местните власти не са упражнили властта си пред свещеника за спиране на експулсирането.

Молете се Бог да даде сили и да възстанови тези вярващи. Молете се Бог да върже този дух на заблуда, който държи местните католици в плен, за да отворят сърцата си за Божието слово. Молете се останалите вярващи в селото да бъдат смели в споделянето на Божията истина с любов.



 

Няма коментари: