Изпрати писмо на Юсуф Надархани

   

Към 15 октомври, 2011 са изпратени над 3230 окуражителни писма до Юсуф Надархани и над 3889 е-мейла до различни представители на правителството в Иран.

Вие също можете да изпратите окуражително писмо на следния пощенски адрес:

Youcef Nadarkhani
Lakan Prison
Rasht
Islamic Republic of Iran

За улеснение можете да използвате редактора за писма на The Voice of the Martyrs. С този редактор можете да избирате различни фрази и стихове от Библията. Те ще бъдат преведени на съответния език. Можете също да напишете няколко реда на английски, понеже затворения или някой от другите затворници може да знае езика. Молим ви когато добавяте допълнителни редове да не пишете нищо негативно за тяхното правителство.
  
Можете да персонализирате писмото, като добавите картичка или снимка. Подходящо християнско поздравително послание може да бъде изключително насърчително.
    
На затворените християни обикновено не им се разрешава да пишат писма или нямат възможност да ги изпратят. Въпреки това е възможно да получите отговор от близки роднини, адвокати, или други познати на затворения до когото пишете. Възможно е да получите отговор с искане за финансова помощ или да им се помогне да напуснат страната си. Не ви препоръчваме да изпращате пари до когото и да е в тези страни, ако и да твърдят че са близки, или че представляват затворените християни. За тази цел е създаден специален фонд, който подпомага семействата на затворените християни по подходящ начин.

За много семейства в тези страни, цената на едно писмо до вас може да им струва надницата за един работен ден. Изпратените писма до затворените християни често се връщат неотворени. Понякога, властите отказват да дадат на затворения писмата адресирани до него с цел да го накарат да се чувства изолиран. В други сличаи е възможно затворения да е преместен на друго място и пощата му да не се препрати.

Продължавайте да пишете. Това да не ви обезсърчава. Вашите писма са от голямо значение, както за затворения, така и за хората около него. Те са послание на утеха и любов за вашите братя и сестри, с които заедно ще се радвате, когато се срещнете в Небето.

В писмата си не споменавайте имена на организции. Не е опасно когато затвореният получава индивидуални писма, но споменаването на имена е опасно, понеже могат да бъдат обвинени във връзки с “чуждестранни организации“ и да получат по строго наказание.
Кореспонденцията има най-голям ефект, когато властите видят, че писмата са изпратени от хора от различни части на света.




Няма коментари: