Узбекистан: Християни са предупредени да спрат благовестието

Източници: The Voice of the Martyrs, Forum 18 News Service

Псалм 2:1-3

Защо се разяряват народите, и племената намислят суета? Опълчват се земните царе и управниците се наговарят заедно против Господа и против Неговия Помазаник, като казват: Нека разкъсаме връзките им и нека отхвърлим от себе си въжетата им.

На 2 ноември, властите в Ангрен, Узбекистан, са поискали от местните църкви да спрат своите евангелизационни и мисионерски дейности, и да не допускат децата си до богослуженията. Заместник председателя на местната администрация е предал това съобщение на представители на Католическата, Руската Православна, Презвитерианската, Баптистката и Адвентната църква. Властите също са поискали от представителите на църквите да предадат имената на техните членове. Въпреки заплахите и възможните последствия, местните християни са заявили, че ще продължат да споделят вярата си със своите деца.

Молете се заплахите на местната власт да не предизвикват страх в християните Узбеки, но да произведат по-силна вяра и предаване на Господа. Молете се Бог да изпрати Дух на съживление, Който да доведе до спасителна вяра в Исус Христос мъжете, жените и децата в Узбекистан.

Няма коментари: