Юсуф Надархани остава в затвора

Източник: Present Truth Ministries


Съда в Иран е издал озадачаващо решение по случая Юсуф Надархани. Решено е да го държат в затвора още една година, за да могат през този период да го накарат да се обърне към исляма с всички възможни средства. Засега, не се знае какво решение ще последва след една година. Ясно е само, че властите имат за цел да отклонят вниманието на международната общност от този случай.



Адвоката на Юсуф в Ращ е бил информиран, че председателя на съда, аятолах Садех Лариджани е разпоредил на председателстващият съда в Ращ, г-н Гхази Кашани да не предприема нищо за период от една година. Предписано е да не се издава присъда, а Юсуф да остане в затвора. Разпоредено им е било да използват всички необходими средства за да го накарат да се отрече от вярата си и да се обърне към исляма.

Помнете, че Юсуф има смъртна присъда, издадена от съда в Ращ през 2010. Тази присъда е потвърдена от върховния съд в Кум през юни 2011, с искане районния съд да преразгледа дали Юсуф е практикувал исляма, в периода от навършването му на пълнолетие (15 години за Иран) до неговото обръщане към християнството на 19 годишна възраст.

Молим ви да се молите за това дело. Молете нашият Небесен Баща да извърши съвършенната си воля за Юсуф, да се погрижи за неговото семейство и да изработи спасение за хората в Иран.

Молитвената нужда може да бъде свалена тук

Няма коментари: