Новини от VOM

Източник: The Voice of the Martyrs (VOM)

Казахстан: Майка глобена поради свидетелството на сина си

Християнка е била глобена на стойност една месечна заплата заради „нелегалните религиозни действия“ на 9-годишния й син в училище. Синът на Татяна Дектеренко, Давид, е дал две християнски CD-та като подаръци на свои учители. Когато главния учител видял едно от СD-тата в учителската стая със заглавие „Бог също те обича“, тя веднага повикала полицията. Полицейският следовател разпитал момчето в отсъствието на родителите му. Когато следователя го запитал кой му е разрешил да занесе дисковете в училище, той отговорил „моята майка“. След това Татяна била глобена, поради това, че е позволила сина й да участва в религиозни дейности. Тя обжалвала на 30 юли, но висшия съд потвърдил решението за глоба.

* Да се молим за благословението на дома на Татяна и Бог да ги употребява за делото Си.

Виетнам: Библии конфискувани от домашна църква

Помощник на VOM съобщава, че 16 Библии и няколко песнарки са били конфискувани от домашна църква в Хмонг преди две седмици. Домашната църква, наброяваща 30 семейства, е била създадена преди два месеца, когато вярващ споделил благовестието в тяхното планинско село. Преди посещението на вярващия в селото не е имало християни, а полицията се противопоставя остро срещу разпространението на християнството на нови територии. Полицията наблюдава къщата и е заплашила, че ще арестува ръководителя на групата и ще разруши дома им, ако те отново се съберат. Те са взели и мобилните им телефони и са ги предупредили да не общуват с никого извън дома им. VOM планира да даде нови Библии на църквата.

* Да се молим за укрепване и мъдрост на църквата в Хмонг.

Бурма (Мианмар): Проект на VOM

Да се молим за проект, който предвижда обучение по ученичество, евангелизиране и основаване на църкви за местни мисионери, които да достигат трудно достъпните племенни райони в северната част на Бирма.

Нигерия: Проект на VOM

* Да се молим за подкрепата и насърчаването на нигерийските вдовици.

Няма коментари: