Индия: Вдовици са нападнати заради отказа им да се отрекат от Христос

Източник: Release International

Екстремисти в Индия са нанесли жесток побой на две вдовици християнки за това, че са отказали да се върнат към хиндуизма. В едното нападение, Лаксми Сови била нападната от трима мъже, които отишли в дома й в село Какаду Беда, област Чхатисгарх, изисквайки тя и децата й да се върнат към хиндуизма. Лаксами избягала в джунглата с децата си и прекарала нощта там. Когато се върнала намерила къщата си разрушена. 
В по-ранно нападение, също миналия месец, екстремисти в Чикмагалур, област Карнатака, завлекли вдовица на име Додама и дъщеря й в хиндуистки храм. Те пребили Додама до безсъзнание, когато тя отказала да се обърне обратно към хиндуизма. Домът им бил обран и вандалски опустошен. Всичките три жени поискали лечение в болница.

* Да се молим за Божията утеха и закрила за пострадалите жени, включително и чрез подкрепата на местните християни, които да се грижат за тях и да ги пазят. Да се молим за съдействието и на полицията, която да ги защити.
* Да се молим за кампанията на Release International, апелиращa правителството на Индия да защитава правата на християните в страната.

Няма коментари: