33 корейци осъдени на смърт

Източник: SNews.bg
Режимът в Северна Корея обяви, че ще разстреля 33 души заради връзките им с южнокорейски мисионер, съобщи вестник „Чосон Илбо” от Сеул. Присъдите ще бъдат приведени в изпълнение на 9 март.
Мисионерът Ким Чон-Ук също е арестуван. Осъдените били получили пари от южнокорееца да изградят 500 нелегални християнски църкви.
Не съобщава какво ще стане със самия мисионер. В комунистическа Корея християнството се преследва, защото се смята, че противоречи на идеите чучхе.
На пресконференцията В Пхенян бяха показани интервюта с петима от осъдените севернокорейци, която твърдели, че са се срещали с мисионера и той им дал пари.
Те признават, че са получавали пари и "от други шпиони от Южна Корея". Проповядващият баптизъм Ким Чон-Ук е задържан през есента на миналата година, само ден, след като пристигнал в Пхенян. Носел Библии, християнска литература и филми.
Да се молим за освобождаването и спасението на осъдените 33 северно корейци и южно корейския мисионер. Нека Бог им дава сили и утеха докато преминават през това огнено изпитание! 

Няма коментари: