Благодаря Ви


Преди три години на този блог за първи път бе публикуван призив за молитва в подкрепа на преследваните християни. В тази връзка искам да изкажа своята благодарност на:

1) Нашия Господ Исус Христос, Който се отказа от всичко и прие образ на слуга и стана подобен на нас за да състрадава заедно с нас и бъде пример как и ние да състрадаваме.

2) Служението Българска Библия или Bibliata.com, чрез която подкрепа молитвените нужди за гонената църква станаха достъпни на евангелската общност в страната и чужбина.

3) Всички читатели на блога, които са отделяли от времето си за да се докоснат до болката на техните страдащи братя и сестри по света и най-вече за тяхната молитвена подкрепа и застъпничество. Божието слово казва, че трудът ни в Господа не е напразен. Труд, чиито плодове ще насищат душите ни през цялата вечност. 

Използвам тази възможност за да ви помоля още веднъж за вашите молитви, но този път за това служение, което е достигнало до етап, в който все по-ясно се очертава нуждата от промяна, която да отговори на новите обстоятелства и предизвикателства пред които сме изправени. Една от целите на служението - евангелската общност в страната да бъде запозната с част от трудностите пред които са изправени християните в прозорец 10/40 и съответната молитвена подкрепа – донякъде е осъществена.

Реалността обаче е, че нуждите на Църквата нарастват все повече и повече, както на изток, така и на запад, а и в България. Всички сме свидетели на задълбочаващата се духовна деградация на западното общество, включително и българското, което налага и нашата съответна реакция. За да се отговори по подходящ начин на тези промени е нужна от една страна Божията благодат и водителство, а от друга нашето смирение и препосвещение, без които всички опити за трансформация на нас самите и обществото около нас ще бъдат напразни.

Моята молба е да искаме от Бога за всички нас, това помазание и изпълване със Святия Божи Дух, което подобно на много други реформации и съживления, да ни помогне да изпълним Божиите намерения за времето и мястото, където Бог ни е поставил.

В Христос,

Преследваната Църква
             

Няма коментари: