Семейно посещение в Иран води до неочаквано хвърляне в затвора


Източници: Fox News, VOM Canada

Псалом 10:17-18

Господи, послушал си желанието на кротките; ще утвърдиш сърцето им; ще направиш внимателно ухото Си, за да отсъдиш за сирачето и угнетения, така че човекът, който е от земята, да не застрашава вече.

При посещение на близките си в Иран, 32 годишния Сеид Абедини, понастоящем жител на Съединените Щати, е бил хвърлен в затвора без да му е повдигнато каквото и да е официално обвинение. В момента той очаква процеса си в прочутия с бруталността си затвор Евин, където е затворен от края на месец септември 2012 г. Членове на семейството му, които живеят в Иран (също приели Христос) в момента са под домашен арест. За щастие, съпругата му Нахмех и двете им малки деца не са го придружили по време на това последно пътуване.

От неговото пристигане в Съединените Щати през 2005 г., Сеид периодично е пътувал до родината си за да прекарва време с близките си и да наглежда развитието на сиропиталище, хуманитарно служение, което е започнал преди години. Преди това, Сеид е основал движение от домашни църкви в Иран. По време на това служение, движението е нараснало до 100 църкви в 30 ирански градове с повече от 2000 членове. Неговата съпруга Нахмех споделя: „Те нарастваха толкова бързо, че водачите в страната гледаха на домашните църкви като заплаха, а християнството като инструмент на Запада за да ги подкопае“.

Сеид се обръща към Христос на 20 годишна възраст, след като преминава обучение за атентатор самоубиец в радикална мюсюлманска група. Колкото повече се опитвал да бъде благочестив мюсюлманин и по-дълбоко навлизал в обучението, толкова повече депресиран ставал той. Нахмех добавя: „Христос го спаси“. И все пак, когато Сеид станал християнин, той се превърнал в престъпник в собствената си страна.

Нека Бог да се намеси и да работи мощно, чрез ситуацията на Сеид. Да се молим Божиите ангели да пазят този млад пастор и близките му от допълнителни атаки, а Святия Дух да действа като техен адвокат по-време на съдебния процес.

За съжаление, тези които хвърлят в затвора и лишават невинните от свобода, сами по себе си се предават и стават пленници на силите на тъмнината. Нека тези духовни пленници станат преки очевидци на реалността на славата на Христос и Неговата освобождаваща сила в техния живот.

Благодарни сме на Бог за освобождаването на пастор Надархани на 7 януари. Нека обаче да продължим да издигаме в молитва трима други лишени от свобода християни (и техните семейства): Бехзад Таалипасанд, Мохамедрезер (Йохан) Омиди, и пастор Вруир Аванесиан, които наскоро са били арестувани поради тяхната вяра.  

Молитвената нужда може да бъде изтеглена тук

Няма коментари: