Още едно смъртоносно Рождество в Нигерия


Source: Release International
Евреи 11:36-38

Други пък изпитваха присмех и бичувания, а още и окови, и тъмници; с камъни биваха убити, с трион прерязани, с мъки мъчени; умираха заклани с нож, скитаха се в овчи и кози кожи и търпяха лишения, бедствия и страдания; те, за които светът не беше достоен, се скитаха по пустините и планините, по пещерите и рововете на земята.

Най-малко 12 християни са били убити в Рождествената нощ по време на нападение на църква в северната част на Нигерия, а 15 други са били убити докато спят на 28 декември. Екстремисти от Боко Харан са заподозрени за двете масови убийства. В Рождествената нощ, стрелец открива огън по време на молитва в Църквата на Христос на народите в селището Жири, провинция Йобе, убивайки 5 поклонника и пастора. Нападателите също запалват църквата, при което няколко други християни са сериозно ранени. Същата вечер, дякон и 5 други християни са били убити в Първа баптистка църква в Майдугури, щата Борно. Четири дни по-късно, нападателите нахлуват в домовете на християни в Мусари, извън Майдугури и прерязват гърлата на 15 християни в ранните сутрешни часове. Голям брой християни са се преместили в района на Мусари за да избягат от насилието в Майдугури. Това е третата поредна година, в която християните от севера са жестоко нападани по време на Рождествените празници. Църквите в северната част на Нигерия са били почти празни на Рождество Христово.
Да се молим за Божията утеха на близките на убитите християни. Да се молим пролятата кръв на мъчениците да стане семето, което да произведе спасително покаяние и вяра във възкръсналия Христос в сърцата на 160 милионното население на Нигерия.

Молитвената нужда може да бъде изтеглена тук
   

Няма коментари: