До ОЕЦ


До Обединени Евангелски Църкви

Уважаеми членове на ОЕЦ, пастори и братя,

Съзнавайки важността на публикуваната от Комисията по досиетата информация относно принадлежността на настоящи пастори към органите на държавна сигурност и произтичащите от това дебати, не трябва да пренебрегваме факта, че църквата в България е изправена пред други, не по-малко сериозни предизвикателства, целящи ограничаването на нашата религиозна свобода, която трябва да бъде защитавана от всички нас заедно.

Без да омаловажавам ни най-малко проблема с досиетата, и още повече болката, която той поражда в сърцата на много вярващи, важно е тези дебати да приключат колкото се може по-скоро, за да можем всички ние заедно да съсредоточим усилията си и ресурсите си към актуалните теми свързани със системното потъпкване на християнските ценности и свободи и да предложим на обществото Библейско базирани решения на наболелите съвременни нужди.

В качеството ви на административно-координиращ орган на евангелската общност в България, няма друга подобна институция в страната, която да може по-ефективно да участва в решаването на подобни спорове. Като институция, работеща за утвърждаването на християнските ценности и съдействаща за регулиране на отношенията между евангелските църкви в страната, на вас ви е дадена и изключителната Божия благодат да работите в тази насока.

В тази връзка, на базата на дадения ви от Бог авторитет, очакваме вашата по-активна роля на Миротворец в спора между заинтересованите страни.

В Христос,

Преследваната Църква

изтегли в PDF тук

1 коментар:

Анонимен каза...

http://www.youtube.com/watch?v=iTDQ_mPQJVA&feature=share
Ако твърдението ми , че комунизмът е 666 е вярно , то възможно ли е християнин който се е поклонил на тази система да се покае и да бъде спасен ?