Не разбирам, но вярвам


По медиите все по-често чуваме да се говори за задълбочаващата се криза в Европейския съюз, за сушите на едни места и наводненията на други, водещи до трайно поскъпване на храните по-цял свят, за ураганите в Мексиканския залив и пожарите на Балканите, а от скоро и за предстояща война с Иран.
Слушайки тези и още много подобни новини, ние отново и отново се връщаме към думите на Божието Слово относно белезите на Христовото пришествие и края на света записани в Евангелията и Откровение.
На фона, на сякаш разпадащия се свят около нас, ние все по-често се замисляме за нашето място, цел и роля в този пъзел от негативни събития. Имаме увереността, че сме спасени, и че безсмъртните ни души ще бъдат с Бога през вечността, но знаем също, че нашата мисия в този погиващ свят не е приключила, а може би за много от нас тепърва предстои да даде своя плод.

Веднъж попитали съпругата на Алберт Айнщайн:
- Госпожо Айнщайн, разбирате ли теорията на относителността на вашия съпруг?
Тя се усмихнала и отговорила:
- Не, не разбирам теорията на относитетелността на моя съпруг, но аз познавам моя съпруг и знам, че може да му се вярва.

Ние също не разбираме много от нещата, които стават и които ще стават с нас и в света окло нас, но познаваме Исус Христос като Добър и Верен Бог и знаем, че изцяло можем да му се доверим за всичко, което допуска да се случи.

Няма коментари: