Изпратете картичка на вашите преследвани братя и сестри!



Насърчаваме ви да изпратите картичка на вашите братя и сестри в Христос, които са затворени за тяхната вяра. Вашите писма ще напомнят на тези вярващи, че са обичани и не са забравени. Напишете писмо индивидуално или заедно с вашето семейство. Можете да се организирате и да напишете писма по време на вашите домашни групи, Библейски изучавания или неделни училища.

Бихте могли да приложите книгоразделители, снимки или детски рисунки с вашите картички. Бъдете креативни!

Вашите писма до затворените християни могат да:

1. Покажат на властите, че сме запознати със състоянието на християните, и че ни е грижа.
2. Бъдат свидетелство за любовта и единството между последователите на Исус Христос по целия свят. Това особено важи и когато писмата се отварят и се цензурират. Бог може да използва вашето писмо за да докосне живота на органите на властта.
3. Докажат, че нашите преследвани братя и сестри не са забравени. Чрез изолацията и самотата, лукавия се опитва да ограби вярата на затворените християни. Когато затворника получи писмо, независимо дали може да го прочете или не, знае че някой го е грижа за него.
4. Доведат до по-добро отношение към затворените християни.
5. Предизвикат огромно насърчение.

На какъв език да пиша?

Най-добре е да напишете писмото четливо на английски, понеже много хора са учили езика и все някой ще може да го преведе. Ако пишете на български език, можете да прибавите снимка, рисунка или нещо друго, което да изрази вашата грижа.

На кого да пиша?

Ръководството за писма на VOM Canada предлага актуалните имена и адреси на затворени християни, както и практически указания как да напишете писмо на затворниците.
www.prisoneralert.com дава възможност за превод на вашите писма на съответните езици на затворените християни.

Какво да пиша?

Напишете вашето име и това, че сте запознат с положението на затворения. Бъдете насърчителни и покажете вашата съпричастност. Кажете им, че не са забравени и че се молите за тях. Прибавете стих от Библията.

Какво да НЕ пиша?

Не критикувайте правителството и не обсъждайте политиката, понеже това може да влоши положението на затворените християни.
Не пишете вашите пощенски адреси. Можете да посочите името си и държавата.
Не пращайте пари и не отговаряйте на искания за пари. Недобросъвестни лица, представящи се за близки на затворените, често крадат писма и молят за средства.
Не споменавайте източника си на информация.

Не забравяйте, че писмата имат най-голям ефект, когато властите видят, че те идват от различни градове и страни по света.





Няма коментари: