Новини от VOM


Пакистан: Камикадзета убиват 81 души

Най-малко 81 души, включително хористи и деца от неделно училище са били убити на 22 септември от камикадзета самоубийци в църква в Пешавар, северозападен Пакистан. Очертава се крайният брой на жертвите да е 100 души, а 120 да са ранените. Това се смята за най-смъртоносното нападение над християни извършвано някога в Пакистан. Повечето мюсюлмански водачи строго осъждат нападението, а властите в страната работят в помощ на жертвите.

* Да се молим за християните в Пакистан и най-вече за пострадалите от самоубийствената атака и техните близки.

Танзания: Презвитер е сериозно наранен в нападение с киселина

Презвитер в Занзибар, Танзания, е сериозно наранен по лицето, гърдите и ръцете след заливане с киселина от един или повече мюсюлмани пред кафене. Брат Анселм Муанг'амба, на 61 години, викал за помощ, но собствениците на кафенето, които са мюсюлмани, нарочно се бавели да донесат вода и така да предотвратят сериозните изгаряния.

* Да се молим за брат Анселм и неговото възстановяване.

Лаос: Християни са преследвани от техните семейства, власти и общество

Християните в Лаос продължават да се изправят пред гонения. Нонг Бонг, 14-годишно момиче е била пребита от родителите си заради това, че е станала християнка. След като отказала да се отрече от Христос, семейството й я заплашило да я продадат за проститутка. Тя обаче избягала преди да успеят да я продадат и сега живее с християнско семейство в друго село. На друго място, брат на име Аса е бил арестуван за това, че е обръщал други към християнската вяра. Сега VOM подкрепя съпругата му и четирите им деца. В други села нивите на християнски семейства са били подпалени и изгорени, а те прогонени от домовете си. В отделни случаи, властите дори натоварвали християни на камиони, закарвали ги надалеч от техните села и ги принуждавали да живеят в земи с лоша почва и без наличието на вода.

* Да се молим за християните в Лаос.

Йордания: Проект на VOM

Да се молим за местни евангелисти, на които VOM помага и учи. Тези благовестители живеят в трудни, недостигнати от Евангелието области, в които християните са били нападани и убивани през последните години.

Нигерия: Проект на VOM

* Да се молим за снабдяване и насърчаване на водиците в Нигерия и подкрепата на VOM.

Няма коментари: