Индонезия: Евангелисти са осъдени на три години

Източник: Release International

Двама християни от Индонезия са получили тригодишни присъди, след като са били арестувани заради „евангелизиране на мюсюлмани“. Християните, познати като Кашфи Расъид и Ялалудин са били осъдени, въпреки настояването на техния адвокат, че процесът нарушава техните човешки права. По време на процеса е имало спор дали семейството с което подсъдимите са говорели са били още мюсюлмани или са били вече християни. Те настояват, че вече са били християни.

Пет други семейства, за които се знае, че са съдействали на двамата мъже, са били принудени да напуснат. Release International са ги подкрепили за да могат християните да се преустановят на друго място. Адвокатите на двамата мъже казват, че планират да обжалват случая на по-висока инстанция.

* Да се молим обжалването на присъдата да се преразгледа възможно най-скоро и да има положителен резултат. Да се молим за Божията подкрепа и разпалване на вярата на нашите братя по време на тяхното задържане.

* Да молим Бог да пази и другите участници в това служение и да използва тях и тяхното свидетелство за да привлече много други към Себе Си.

Няма коментари: