Новини от VOM


Уганда: Измъчвано момиче тръгва отново на училище

Сюзан Итхунгу, тинейджърка, която e била изтезавана заради християнската си вяра от своя баща е започнала новия си учебен срок с помощта на VOM. Тя страда от дълготрайно увреждане на краката, възникнало в резултат на това, че баща й я е държал три месеца в една малка стаичка. След многобройни операции и година пребиваване в болница, тя сега може да ходи с помощта на патерици. Тя е започнала новата си учебна година и макар че е на 15, Сюзан ще бъде едва в 4 клас; изостанала е поради тормоза от баща й и допълнителното медицинско лечение. Възрастна жена от църквата и пастора се грижат за нея. Въпреки изпитанията Сюзан е занесла своите неща в училището с широка усмивка. "Благодаря ви за вашата любов, грижа и помощ" e написала на своите поддръжници. "Аз съм щастлива, че имам приятели, които Бог е изпратил, за да ми помогнат."

Да се молим за успеха на Сюзан в училището, за нейното здраве и за това вярата й да остане силна.


Египет: Християните изпълнени с надежда след промяна на държавното ръководство

Египетските християни ликуват поради това, че президентът Мохамед Морси, който беше поддържан от Мюсюлманското Братство, беше премахнат от поста на 3.07.2013 г. Християните се надяват, че новото ръководство ще спре изливащото се насилие от страна на радикалните мюсюлмани срещу тях. 

Нека продължим да се молим за християните в Египет.


Иран: Пастор е освободен от затвора

Пастор Робърт Асериан, водач на Централната Църква Асамблеи на Бога в Техеран, е бил освободен на 2.7.2013 г., след 43 дни прекарани в затвора. Известно е, че пасторът е освободен под гаранция, но властите са предупредили него и семейството му да не дискутират неговото освобождаване, както и предстоящия процес. Тяхното мълчание е довело до освобождаването му. Пасторът е бил арестуван на 21.05.2013 г. по време на молитвено събрание на църквата. Преди арестуването му, органи на властта нахлули в неговия дом и конфискували компютър и няколко книги. Те затворили сградата на църквата в деня след арестуването на пастора. 

Да се молим за пастор Асериан и църквата Асамблеи на Бога в Техеран, които се опитват да останат една от няколкото църкви в Иран, които провеждат събранията си на иранския език фарси.


Йордания: Проект на VOM

Да се молим за местното евангелизиране и създаването на мрежа от ученици с помощта на VOM. Служителите се стремят да достигнат недостигнатите области в Йордания, където е имало няколко атаки над християни през последните години, включително и убийства.

Няма коментари: